آلودگی آب تهران و سال سخت آبی در انتظار پایتخت

۱۳۹۹/۷/۱۶
آلودگی آب تهران و سال سخت آبی در انتظار پایتخت

مدیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه شرایط آبی پایتخت در سال آینده خاص است گفت : ۵۰۰ هزار مشترک تهرانی ، بالاتر از استاندارد آب مصرف می کنند.

به گزارش مهر ، محمد پرورش در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره برخی اظهارات پیرامون افت کیفیت آب شرب تهران گفت : در حال حاضر در این بخش هیچگونه نگرانی بابت آلودگی و یا افت کیفیت آب شرب وجود ندارد ، اما در آب های غیرشرب آلودگی داریم.

مدیرعامل آبفای استان تهران با تاکید بر اینکه با آوردن آب سد ماملو به تهران کیفیت آب شرب افزایش یافته است ، اظهار داشت : جلساتی با وزارت بهداشت درباره کیفیت آب شرب داریم و اظهار نظرهای غیر از این وزارتخانه درباره کیفیت آب قابل قبول نیست و ما درباره آب تهران مخفی‌کاری نداریم.

پرورش ادامه داد : هم اکنون ۶۰ درصد آب مورد نیاز پایتخت از طریق چاه ها و ۴۰ درصد از طریق منابع سطحی تامین می شود. همچنین ۵.۴ میلیون مشترک آب در تهران داریم که ۳.۸ میلیون آن فقط مربوط به شهر تهران است.

وی افزود : از این تعداد ۸۰۰ هزار مشترک غیرمسکونی و ۳ میلیون نیز مشترک مسکونی است. ۲.۵ میلیون مشترک تهرانی زیر ۲۰ متر مکعب مصرف آب دارند و ۵۰۰ هزار مشترک بالای این میزان است و در نهایت ۷۰ هزار مشترک بالای ۳۵ متر مکعب آب مصرف می کنند.

این مقام مسئول در آبفای استان تهران گفت : سال آینده شرایط آبی خاصی در پایتخت خواهیم داشت و افزایش جمعیت این شهر نیز به مسائل آبرسانی دامن زده است. هم اکنون هر تهرانی در شبانه روز ۲۳۰ لیتر آب مصرف می کند که این میزان باید به ۱۵۰ لیتر برسد.

پرورش با اشاره به این‌که در حال حاضر 1.5 مترمکعب آب در ثانیه از ماملو به تهران وارد می‌شود، گفت: در صددیم میزان آب ورودی را به 2.5 مترمکعب برسانیم.
وی با اشاره به این‌که پیش از این قرار نبود آب ماملو به عنوان آب جدید وارد تهران شود، گفت: به خاطر کم‌آبی مجبور شدیم یکسری خطوط را اجرا کرده تا از آب ماملو برای جبران کمبود منابع استفاده کنیم.

پرورش در مورد وضعیت آبی و اعمال مدیریت فشار گفت: سناریوی مدیریت فشار را در تهران روی میز داریم. بسیاری از کارها را از بخش نیروهای مسلح، پارک‌ها و غیره برای بهبود مصرف آغاز کرده‌ایم ، اما در حال حاضر فشار را کم نکردیم، بلکه به دلیل افزایش مصرف در آستانه سال نو در مناطقی از تهران مشترکین با کمبود فشار مواجه شده‌اند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به این‌که متوسط مصرف آب در حال حاضر ۲ میلیون و ۶۴۰ هزار مترمکعب است ، گفت : روز جمعه گذشته مصرف به دو میلیون و ۸۵۰ مترمکعب برابر با ۳۳ مترمکعب در ثانیه رسید.

بیش از ۱۰۰ درصد آب تجدید‌پذیر برداشت می‌شود

وی با بیان این‌که برداشت ایمن از آب تجدید‌پذیر در دنیا به میزان ۲۰ درصد است، گفت: در جاهایی که وضعیت در مرز خطر است ۴۰ درصد از آب تجدید‌پذیر برداشت می‌شود ، اما میزان برداشت در کشورمان ۸۵ درصد است و در برخی استان‌ها بیش از ۱۰۰ درصد از آب‌های تجدید‌پذیر برداشت می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که نه تنها در بخش شرب بلکه ارزش اقتصادی آب در حوزه کشاورزی هم فراموش شده است، گفت : بسیاری از کشور‌ها زمین کشوری دیگر را اجاره کرده و کاشت‌های غیراستراتژیک را در آنجا انجام می‌دهد.

پرورش با اشاره به این‌که اکنون لازم است ببینیم مدارس ، آموزش و پرورش ، آموزش عالی ، مساجد ، حسینیه‌ها ، مراکز نظامی و انتظامی ، پادگان‌ها و غیره برای کاهش مصرف آب چه کاری انجام داده‌اند، گفت : باید به فکر منابع آبی و وضعیت آن در سال‌های آتی و بعد از سال ۱۳۹۴ باشیم.

 

منبع: مهرنیوز

امتیاز دهید :
ثبت نظر
کد امنیتی