با همت و تلاش پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، فناوری طراحی و ساخت ماژولهای صنعتی شیرین سازی آب با اندازه ٤٠٤٠ برای نخستین بار در کشور و منطقه با موفقیت بومی سازی شد.
به گزارش خبرنگار شانا، اسماعیل قنبری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی عصر امروز (شنبه، ١٦ خردادماه) در حاشیه مراسم رونمایی از نخستین ماژول غشایی ٤٠٤٠ اسمز معکوس شیرین سازی آب، از دستیابی ایران به ٧٠ درصد از فناوریهای مربوط به حوزه غشا خبر داد و گفت: هم اکنون ماژولهای غشایی مصرفی در حوزه شیرین سازی آب سالانه ٢٦٠ هزار عدد مصرف دارند.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن کشورمان در یکی از مناطق خشک جهان و پیش بینی های جهانی مبنی بر افزایش خشکسالی در منطقه، میزان نیاز به مصرف این دسته از ماژول غشایی شیرین سازی آب در سالهای آینده رشد بسیار فزاینده ای خواهد داشت.
وی ادامه داد: بررسیهای فنی و اقتصادی انجام شده نشان می دهد که در صورت تولید انبوه ماژول غشای ٤٠٤٠ اسمز معکوس شیرین سازی آب، قیمت تمام شده این محصول حداکثر ٥٠ درصد مشابه خارجی است.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی دستیابی به فرمولاسیون بهینه غشاهای شیرین سازی آب در مقیاسهای آزمایشگاهی، پایلوت و صنعتی را از جمله مراحل دستیابی به فناروی ماژول غشایی ٤٠٤٠ اسمز معکوس شیرین سازی آب عنوان کرد.
قنبری گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان نیاز به فناوریهای جدید برای تولید آب شیرین در مصارف شرب و صنعتی از منابع آبهای سطحی، شور و پسابها ضروری به نظر می رسد. از میان فناوریهای متداول و کاربردی در این زمینه همچون فرایندها تقطیر و تبخیر حرارتی، فرآیند اسمز معکوس به دلیل مشخصاتی همچون مصرف انرژی کمتر، آلایندگی کم و نیاز به فضای فیزیکی کمتر مورد توجه بسیاری از محققان و صاحبان صنایع قرار گرفته است.
وی گفت: امسال با همت و تلاش پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، فناوری طراحی و ساخت ماژولهای صنعتی شیرین سازی آب با اندازه ٤٠٤٠ برای نخستین بار در کشور و منطقه با موفقیت بومی سازی شد.
وی گفت: هم اکنون شاهد استفاده برخی شرکتها از لیسانسهای خارجی هستیم که در خارج کشور بومی سازی شده است؛ از این رو از مسئولان مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضا داریم تا تعرفه واردات این گونه محصولات را که نمونه داخلی دارند افزایش دهند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به فعالیت پلنت تبدیل متانول به پروپیلن در ماهشهر، گفت: اواخر هفته گذشته متخصصان شرکت ما موفق به دستیابی به پروپیلن با گرید پلیمری شدند.
وی با اشاره به در نظر گرفته شدن بسته های تشویقی برای مشتریان لیسانسهای شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، گفت: هم اکنون در حال مذاکره برای فروش لیسانس به شرکتهایی همچون فجر کرمان و کیمیاگران سبزوار هستیم.
منبع: shana.ir