آب ۴۵۰ تومانی چرا هزار تومانی شد؟

۱۳۹۹/۷/۱۹
آب ۴۵۰ تومانی چرا هزار تومانی شد؟

وزیرنیرو روز گذشته با انتقاد از پایین بودن نرخ آب آشامیدنی تاکید کرده آب شرب هزار تومانی در حال حاضر ۴۵۰ تومان به مردم فروخته می‌شود و این امر را دلیلی بر تصمیم خود و یارانش برای افزایش قیمت آب دانسته اما در این بین هیچگونه اشاره ای به دلایل این گرانی نداشته؛ در حالیکه بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی گرانی تصفیه آب شرب را در قدیمی بودن تجهیزات تصفیه خانه های کشور جستجو می‌کنند.

در حال حاضر اغلب تصفیه خانه های کشور بیش از ۴۵ سال قدمت دارند و از تکنولوژی قدیمی بهره می‌برند همین امر منجر به افزایش هزینه تولید آب شرب شده در حالیکه مردم مقصر اصلی این گرانی نیستند. 

چراکه طی چند سال گذشته با نبود سرمایه لازم برای توسعه زیرساخت ها و تجهیزات آبی وزارت نیرو چاره را بر به روز رسانی تصفیه خانه های قدیمی دیده که البته این بروزرسانی‌ها نیز بهره گیری از تکنولوژی روز را شامل نشده و تنها به بازسازی و نوسازی قطعات گذشته بسنده شده است!

دراین شرایط این سوال ایجاد می‌شود که چرا مردم باید جوابگوی بی تدبیری مدیران نیرویی کشور باشند و آب را گران تر از آنچه که هست خریداری کنند؟ چراکه وزارت نیرو این روزها به دنبال گران کردن آب شرب است.

هر چند که دراین میان برخی مواقع نیز چیت چیان از جداسازی آب شرب و بهداشتی از یکدیگر سخن به میان می آورد که البته طرحی خام است و در مرحله ابتدایی مطالعات همچنان باقی مانده اما به نظر می‌رسد هدف اصلی این وزارتخانه کشور، گران کردن آب برای مدیریت مصرف آب است. این سیاست که همواره در اولویت کاری تمام وزرای نیرویی کشور بوده این روزها به یکی از دلنگرانی‌های کارشناسان بدل شده است. چراکه با کاهش قدرت خرید مردم و وجود ۱۲ میلیون نفر از مردم کشور زیر خط فقر مطلق افزایش قیمت تنها بار بیشتری بر دوش مردم خواهد گذاشت.

با اینحال مسوولان وزارت نیرو یاد گرفته اند هرجا با ناکامی در تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت ها مواجه می‌شوند از روش گران کردن آب و برق برای جبران هزینه ها و البته کمبود تولید بهره ببرند در حالیکه به اذعان بسیاری از کارشناسان افزایش قیمت یک روش کوتاه مدت برای مدیریت مصرف است و در میان مدت و بلند مدت کاملا بی تاثیر خواهد بود. موضوعی که از چشم وزارت نیرویی ها دورمانده و همواره تلاش دارند تا به آرزوی دیرینه چیت چیان مبنی بر فروش هر مترمکعب آب به قیمت هزار تومانی نزدیک شوند! 

هر چند که در گذشته مسوولان نیرویی کشور از روند پلکانی قیمت آب در بلندمدت و رسیدن به هزار تومان قیمت نهائی می‌گفتند اما این روزها مسوولان این وزارتخانه از رویای واقعی شدن قیمت آب در قدم اول می‌گویند که همان قیمت هزار توان تلقی می‌شود!

بنابراین به نظر می‌رسد بازهم مردم باید جوابگوی بی تدبیریهای وزارت نیرو طی سالیان گذشته باشند و گرانی را به جان بخرند. در حالیکه روش های مناسب تری برای کاهش مصرف چون به روز رسانی تجهیزات،مهار و مدیریت آبهای مرزی، جلوگیری از هدرروی آب و ترویج فرهنگ صرفه جویی می‌تواند در میان مدت و بلند مدت مصرف آب را مدیریت کرد. کاری که قطعا نه تنها از دست چیت چیان بر نیامده بلکه از دست هیچ یک از وزرای قبلی وزارت نیرو حداقل در ۱۶ سال گذشته بر نیامده است. بنابراین بازهم این مردم خواهند بود که دود این بی کفایتی ها به چشمشان خواهد رفت.

منبع : tnews.ir

امتیاز دهید :
ثبت نظر
کد امنیتی